Nieuw seizoen, nieuw saisonnetje

De zomer is bij uitstek het moment voor onze nieuwe Saison!

Vorig jaar hebben we een proefbrouw gehouden met daarin een Saison bier. Alle leden waren het erover eens, dit moest onze nieuwe smaak worden.
En daarom presenteren wij nu ‘Het Saisonnetje in huis’, De Saison van Brouwerij Belcrum.

Wil je niks missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de bierplannen en bestelmomenten.

Brouwerij Belcrum Tripel

Tripel is een bovengistend bier met een blonde tot amberachtige kleur. De smaak is vol en stevig met zowel zoet- als bitterheid in de smaak. Het alcohol percentage is 8,6%. Gebrouwen met 4 soorten mout, tarwevlokken, hop, koriander, kardemom en oranjeschil.

Ingredienten: water, mout, hop, oranjeschil en koriander. 

Flesje  (33 cl) € 2,85
Grote fles (75 cl) € 7,95

Brouwerij Belcrum Lente

Lente is een heerlijk fris biertje. Een Hefeweizen van ca 5.8%. Het iets hogere alcoholgehalte en de toegevoegde smaken zorgen ervoor dat er een fris bier met pit ontstaat.

Ingredienten: water, pilsmout, haver, tarwe, spelt, rogge, Hallertau hop en gist met een vleugje zoethout, sinaasappel en koriander.
 
Flesje  (33 cl) € 2,60
Grote fles (75 cl) € 7,25

Brouwerij Belcrum Saisonnetje

Saisonnetje is een heerlijk fris seizoensbier met een vleugje bitter. De saison heeft een alcoholpercentage van ca 5.2%.

Ingrediënten: water, 4 soorten mout en Amarillohop (op 3 momenten toegevoegd).

Flesje (33 cl) € 2,70 (uitverkocht)
Grote fles (75 cl) € 7,50

Afhalen/ bezorgen lentebier

Wil je bier bestellen, of heb je al bier besteld? De eerstvolgende afhaaldatum is:
zondag 2 juli van 12:00 tot 18:00 locatie wordt nog gecommuniceerd.

Ben je niet in de gelegenheid om het bier af te halen op deze datum? Laat het ons dan weten via info@belcrumbier.nl.

Planning 2023

Brouwen

Juni 2023 – Saison en Lentebier
September 2023 – Belcrum Tripel

Activiteiten

Naast het brouwen zijn wij aanwezig bij de volgende activiteiten:
2e week juni – Vaderdagcadeau ism Spellenwinkel
vrijdag 25 augustus – Belcrum Biertafel

nieuws

Jaarlijkse ALV

vergadering

We zijn het jaar goed begonnen, met een verse batch Tripel, maar ook met een ledenvergadering. We hebben mooie plannen gemaakt voor 2023 en hopen dat jullie ons blijven volgen en blijven proeven. 

 

Schenking aan belcrumhuis

brouwtafel

Onze slogan is Bier Voor en Door de Belcrum. Vanaf het moment dat de vereniging is opgericht, is altijd het doel geweest een deel van de opbrengst te laten terugvloeien in de wijk.

Inmiddels hebben we een bijdrage geleverd  van een lokaal gemaakte tafel + 8 stoelen, voor de herinrichting van het Belcrumhuis. De tafel in volop in gebruik voor iedereen om te bewonderen. Kom gerust een keer kijken!  De tafel is gemaakt door wijkbewoner Jeroen Dekker

Nieuw Belcrum bier

saison en bock

Naast de biertjes die via de website worden verkocht hebben we ook kleinschalig nieuwe recepten uitgeprobeerd. Zo hebben we ons gewaagd aan een Bockbier en een Saison. In eerste instantie alleen voor de leden van de vereniging, maar grote kans dat we jullie in 2023 een van deze nieuwe Belcrum bieren kunnen aanbieden. We houden jullie op de hoogte.

Brabants Lekkerste Biertje

Beste Biertje

Dit jaar hebben we ons Belcrum Lente Bier laten proeven door echte fijnproevers. We hebben ons namelijk ingeschreven voor Brabants Lekkerste Bier. Wat een eer om tussen al deze mooie biertjes in de krant te mogen staan. Helaas hebben we niet gewonnen, maar trots zijn we natuurlijk wel. 

De eerste Tripel

Tripel

In het najaar van 2021 konden we onze liefhebbers weer wat aanbieden. Deze keer een Tripel van eigen recept, maar dan in grote aantallen. En ook deze keer was de respons groot. We hopen dat iedereen net zo van de tripel heeft genoten als wij zelf. 

 

Een nieuw bier uitproberen

Stout brouwen

Na het groot brouwen van een Lentebier en een Tripel, hebben we eindelijk weer samen wat mogen uitproberen. Een stout! Voor sommigen hemels, voor anderen zeker niet. Maar natuurlijk wel weer een feest om te maken. En opnieuw in een andere omgeving. We waren te gast bij Brack, een plek waar menig Belcrum Bierbrouwer regelmatig te vinden is. Een mooie combinatie. 

De smaak van de Belcrum in 2021

in 2021 zullen we zeker niet stilzitten. We zijn hard bezig een bier te maken dat je kunt bestellen. Een ding is zeker… ook in 2021 kun je de Belcrum weer proeven.

Houd de website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en jij weet wanneer je weer bij ons terecht kunt voor de originele Belcrum Bier smaak.

Online bier proeven

Helaas is het samen brouwen nu geen optie. Om toch een gezellige avond over bier te kunnen praten hebben we eind 2020 met de alle leden een online quiz gespeeld. Iedere deelnemer kreeg een verrassingspakket met 3 incognito-biertjes en bijpassende hapjes. De quiz bestond uit vragen over dit bier. Wat was het leuk om weer eens iets met zijn allen te doen. Bijna net zo leuk als live :).  

Brouwerij Belcrum Bier LENTE

Brouwerij Belcrum Lentebier

LENTE is een heerlijk fris biertje (5,8 % vol. alc.) met een vleugje zoethout, sinaasappel en koriander. De overige ingredienten zijn: water, pilsmout, haver, tarwe, spelt, rogge, hallertau hop en gist.

Flesje (33 cl) € 2,50
Grote fles (75 cl) € 7,-

De voorraad is inmiddels verkocht.

Brouwerij Belcrum bierglas

Een prachtig bierglas voor prachtig bier.
Inhoud: 38 cl
Hoogte: 183 mm
Diameter: 65 mm

Per glas € 5,-

De voorraad glazen is inmiddels verkocht.

Vandaag,  zaterdag 26 juni, zijn wij langs de deuren gegaan met de bestellingen.

Was je niet thuis? Tot 15 uur zijn we te vinden bij Brack en kun je je bier ophalen. 

Lukt dat ook niet? Stuur dan een mail naar info@belcrumbier.nl.

 

Na een lange periode waarin geen nieuwe biertjes beschikbaar waren van Brouwerij Belcrum, was het Lentebier in maart een schot in de roos. We hebben veel positieve reacties ontvangen.

Daaruit bleek dat er voldoende vraag was om een nieuwe batch van dit Lentebier te brouwen. Met alle zonnige vooruitzichten is dit het ideale biertje om met vrienden van te genieten op je terras. De webshop is inmiddels geopend en ook nu weer geldt OP=OP. Bestellen kan alleen met een afleveradres in Breda. We hebben weer een uitlevermoment gepland op 26 juni. 

Nog meer goed nieuws, een deel van het bier zal exclusief en beperkt bij BRACK Beer Construction van de tap verkrijgbaar zijn. 

We zijn van plan vaker zo’n grote partij van een van onze originele bieren te brouwen en aan te bieden. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

WIE zijn wij

Wij zijn een vereniging ontstaan uit een gedeelde interesse voor bieren en brouwen.

Brouwerij Belcrum wil de biercultuur in de wijk laten groeien en de hele buurt laten meegenieten van onze creaties. Een paar keer per jaar komen we samen en brouwen dan ons eigen bier. In 2020 helaas minder vaak dan we gehoopt hadden, maar hopelijk kunnen we een deel inhalen in 2021.

 

Ons bier

Brouwerij Belcrum Lentebier

Ons eerste zelfgebrouwen biertje.
Heerlijk fris met een vleugje zoethout, sinaasappel en koriander. 

Een hobby is geboren, een tweede biertje
Een donker bier, helemaal geschikt voor de winter. 

Brouwerij Belcrum Tripel

Live gebrouwen tijdens de Belcrum Wintermarkt 2019, en groots gebrouwen in oktober 2021. Dit kan alleen maar goed smaken.

Een blond biertje, speciaal voor iedereen uit de Belcrum. Dit bier was bestellen op de Belcrum Wintermarkt 2019. 

Nieuwsbrief

Wil op de hoogte gehouden wanneer we weer een nieuwe bier verkopen ? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.