Brouwerij Belcrum

Brouwerij Belcrum uit Breda maakt eigen bier, gebrouwen door en voor bewoners uit de Belcrum.

Driedubbel genieten

Ook in 2023 voorzien we je van een mooi bierjaar.

De donkere dagen zijn gekomen, tijd om lekker te genieten met vrienden en familie. Omdat er 3 in 2023 zit beginnen we daarom goed met de 3de batch van onze belcrum tripel. Jullie vele positieve reacties op de voorgaande batches is besloten om deze winter ook onze heerlijke tripel te brouwen.

Brouwerij Belcrum Bier TRIPEL

Brouwerij Belcrum Tripel

TRIPEL is een bier met een fruitig aroma met een bittere twist (8,6 % vol. alc.) met koriander, kardemom en oranjeschil.

De overige ingredienten zijn: water, 4 soorten mout, tarwevlokken, hop.

Flesje (33 cl) € 2,75
Grote fles (75 cl) € 7,75

Brouwerij Belcrum Cadeaus

Een mooi Brouwerij Belcrum geschenk in de vorm van een tas, een keycord of spelkaarten. Kijk snel in onze webshop

Afhalen/ bezorgen lentebier

Bij het bestellen kun je aangeven wanneer je het bier wil afhalen.  De datum die je gekozen hebt staat op de factuur. Afhalen:

  • zaterdag 7 januari 2023 van 12:00 tot 16:00, Locatie Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda.
  • of
  • Zondag 8 januari 2023 van 12:00 tot 16:00, Locatie Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda.
  •  

Ben je niet in de gelegenheid om het bier af te halen 0p de datum die je hebt opgegeven?
Laat het ons dan weten via info@belcrumbier.nl.

Brouwerij Belcrum Tripel

2,757,75 incl. BTW

Brouwerij Belcrum Tas

6,00 incl. BTW

Brouwerij Belcrum keycord

3,50 incl. BTW

Tripel van Brouwerij Belcrum is een heerlijke volle tripel met o.a. koriander, kardemom en oranjeschil. Verkrijgbaar in 33 cl en…

2,757,75 incl. BTW

6,00 incl. BTW

3,50 incl. BTW

Planning 2023

Nieuw

brouwers op een rij

Januari-2023
Tripel

April-2023
Lente

Juni/augustus-2023
Lente + Tripel

September/oktober – 2023
Nieuw variant (hierover wordt nog gestemd!)

nieuws

Schenking aan belcrumhuis

brouwtafel

Onze slogan is Bier Voor en Door de Belcrum. Vanaf het moment dat de vereniging is opgericht, is altijd het doel geweest een deel van de opbrengst te laten terugvloeien in de wijk.

In de vorige nieuwsbrief konden we melden dat de we een bijdrage zouden leveren aan een lokaal gemaakte tafel + 8 stoelen, voor de herinrichting van het Belcrumhuis. Ondertussen is de tafel in gebruik genomen en kan iedereen hem bewonderen bij de regelmatige borrels of tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Kom gerust een keer kijken! De tafel is gemaakt door wijkbewoner Jeroen Dekker

Nieuw Belcrum bier

saison en bock

Naast de biertjes die via de website worden verkocht hebben we ook kleinschalig nieuwe recepten uitgeprobeerd. Zo hebben we ons gewaagd aan een Bockbier en een Saison. In eerste instantie alleen voor de leden van de vereniging, maar als we het allemaal lekker vinden kunnen we jullie in 2023 misschien wel een van deze nieuwe Belcrum bieren aanbieden. We houden jullie op de hoogte.

Brabants Lekkerste Biertje

Beste Biertje

Dit jaar hebben we ons Belcrum Lente Bier laten proeven door echte fijnproevers. We hebben ons namelijk ingeschreven voor Brabants Lekkerste Bier. Wat een eer om tussen al deze mooie biertjes in de krant te mogen staan. Helaas hebben we niet gewonnen, maar trots zijn we natuurlijk wel. 

Nieuw

Tripel

In het najaar van 2021 konden we onze liefhebbers weer wat aanbieden. Deze keer een Tripel van eigen recept, maar dan in grote aantallen. En ook deze keer was de respons groot. We hopen dat iedereen net zo van de tripel heeft genoten als wij zelf. 

 

Een nieuw bier uitproberen

Stout brouwen

Na het groot brouwen van een Lentebier en een Tripel, hebben we eindelijk weer samen wat mogen uitproberen. Een stout! Voor sommigen hemels, voor anderen zeker niet. Maar natuurlijk wel weer een feest om te maken. En opnieuw in een andere omgeving. We waren te gast bij Brack, een plek waar menig Belcrum Bierbrouwer regelmatig te vinden is. Een mooie combinatie. 

De smaak van de Belcrum in 2021

in 2021 zullen we zeker niet stilzitten. We zijn hard bezig een bier te maken dat je kunt bestellen. Een ding is zeker… ook in 2021 kun je de Belcrum weer proeven.

Houd de website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en jij weet wanneer je weer bij ons terecht kunt voor de originele Belcrum Bier smaak.

Online bier proeven

Helaas is het samen brouwen nu geen optie. Om toch een gezellige avond over bier te kunnen praten hebben we eind 2020 met de alle leden een online quiz gespeeld. Iedere deelnemer kreeg een verrassingspakket met 3 incognito-biertjes en bijpassende hapjes. De quiz bestond uit vragen over dit bier. Wat was het leuk om weer eens iets met zijn allen te doen. Bijna net zo leuk als live :).  

Brouwerij Belcrum Bier LENTE

Brouwerij Belcrum Lentebier

LENTE is een heerlijk fris biertje (5,8 % vol. alc.) met een vleugje zoethout, sinaasappel en koriander. De overige ingredienten zijn: water, pilsmout, haver, tarwe, spelt, rogge, hallertau hop en gist.

Flesje (33 cl) € 2,50
Grote fles (75 cl) € 7,-

De voorraad is inmiddels verkocht.

Brouwerij Belcrum bierglas

Een prachtig bierglas voor prachtig bier.
Inhoud: 38 cl
Hoogte: 183 mm
Diameter: 65 mm

Per glas € 5,-

De voorraad glazen is inmiddels verkocht.

Vandaag,  zaterdag 26 juni, zijn wij langs de deuren gegaan met de bestellingen.

Was je niet thuis? Tot 15 uur zijn we te vinden bij Brack en kun je je bier ophalen. 

Lukt dat ook niet? Stuur dan een mail naar info@belcrumbier.nl.

 

Na een lange periode waarin geen nieuwe biertjes beschikbaar waren van Brouwerij Belcrum, was het Lentebier in maart een schot in de roos. We hebben veel positieve reacties ontvangen.

Daaruit bleek dat er voldoende vraag was om een nieuwe batch van dit Lentebier te brouwen. Met alle zonnige vooruitzichten is dit het ideale biertje om met vrienden van te genieten op je terras. De webshop is inmiddels geopend en ook nu weer geldt OP=OP. Bestellen kan alleen met een afleveradres in Breda. We hebben weer een uitlevermoment gepland op 26 juni. 

Nog meer goed nieuws, een deel van het bier zal exclusief en beperkt bij BRACK Beer Construction van de tap verkrijgbaar zijn. 

We zijn van plan vaker zo’n grote partij van een van onze originele bieren te brouwen en aan te bieden. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

WIE zijn wij

Wij zijn een vereniging ontstaan uit een gedeelde interesse voor bieren en brouwen.

Brouwerij Belcrum wil de biercultuur in de wijk laten groeien en de hele buurt laten meegenieten van onze creaties. Een paar keer per jaar komen we samen en brouwen dan ons eigen bier. In 2020 helaas minder vaak dan we gehoopt hadden, maar hopelijk kunnen we een deel inhalen in 2021.

 

Ons bier

Brouwerij Belcrum Lentebier

Ons eerste zelfgebrouwen biertje.
Heerlijk fris met een vleugje zoethout, sinaasappel en koriander. 

Een hobby is geboren, een tweede biertje
Een donker bier, helemaal geschikt voor de winter. 

Brouwerij Belcrum Tripel

Live gebrouwen tijdens de Belcrum Wintermarkt 2019, en groots gebrouwen in oktober 2021. Dit kan alleen maar goed smaken.

Een blond biertje, speciaal voor iedereen uit de Belcrum. Dit bier was bestellen op de Belcrum Wintermarkt 2019. 

Nieuwsbrief

Wil op de hoogte gehouden wanneer we weer een nieuwe bier verkopen ? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.